Scalda Terneuzen zamelde geld in voor KiKa

      Reacties uitgeschakeld voor Scalda Terneuzen zamelde geld in voor KiKa

Door aan verschillende acties deel te nemen heeft Scalda Terneuzen een cheque met een prachtig bedrag aan onze vrijwilligster Jannie van Driel kunnen overhandigen.

Klik op de foto voor een vergroting.

Hieronder een verslag van de gehouden acties.

Afgelopen zaterdag 15 april hebben mijn collega docenten van de ICT- en media opleidingen in Terneuzen en ik (Steef van de Gruiter) meegedaan aan de marathon van Zeeuws-Vlaanderen. Naast de deelname aan de marathon hebben alle opleidingen en het leerwerkbedrijf stichting Innovision Solutions regionale partijen betrokken bij verschillende acties om geld in te zamelen voor het KIKA-Kankerfonds. Onderstaand worden de acties toegelicht.

Korte broeken acties (December 2022)

In december hebben we met studenten en collega’s meegedaan aan de landelijke kortebroeken actie van uit 538.

Foto vijfdaagse

Om geld in te zamelen is er een ‘foto vijfdaagse’ gehouden. Studenten van de ICT– en media opleidingen konden hieraan meedoen door een bijdrage te geven van €5 euro. Aan de hand van de onderwerpen die per dag via de mail kenbaar zijn gemaakt moesten deelnemers zelfgemaakte foto’s op social media onder een bepaalde “#” delen. De mooiste foto per dag is uitgeprint en is in de werkruimte/ het lokaal van IVS opgehangen.

FIFA 2023 toernooi

De studenten van de ICT- en media opleidingen hebben een FIFA-toernooi georganiseerd. Voor een bijdrage van €10 konden studenten een hele middag verschillende wedstrijden spelen. Bij een toernooi horen natuurlijk prijzen. De prijzen werden aangeboden door Domino’s Pizza in Terneuzen in de vorm van verschillende arrangementen. Deze arrangementen werden gegeven aan de drie beste spelers van het toernooi. Daarnaast kreeg iedere deelnemer bij de inschrijving een gratis pizza en hebben we naast veel plezier ook samen lekker pizza gegeten.

Heel IVS bakt

In maart is er een dag georganiseerd met als titel ‘Heel IVS bakt’. Docenten en studenten hebben lekkere dingen, zoals gebak en koeken, gemaakt om te verkopen voor het goede doel. Zo zijn in de ochtendpauze verschillende baksels verkocht. In de grote pauze heeft een collega zelfgemaakte verse tomatensoep verkocht. Eind van de dag zijn de drie studenten met de mooiste en lekkerste baksels blij gemaakt een cadeaubon van bakkerij Risseeuw tijdens een officiële prijsuitreiking.

Marathon shirts

We hebben alle betrokken partijen bij onze opleidingen gevraagd een bijdrage te leveren aan het goede doel. Door een bijdrage te leveren aan onze actie verwerken we hun logo’s op de shirts waarin docenten de marathon gaan lopen. Afgelopen week hebben studenten van de opleiding Mediavormgever samen met Miriam Beeke van het Zeeuws Atelier een hardloopshirt verdeeld in verschillende afdrukzones. Deze zones zijn ingedeeld in klein, medium of groot. De groottes van de zone zijn gekoppeld aan een bepaald bedrag. Voor een kleine zone werd een minder groot bedrag gevraagd dan voor een grotere zone. Op basis van het gegeven bedrag is de plaats op het shirt bepaald. Gisteren was ik samen met de voorzitter van IVS en een aantal mediavormgeving studenten te gast bij de CO3 Campus in Terneuzen. Hier hebben we het Marathon T-shirt onthult (Zie foto’s in de bijlage).

Sponsorloop

Als afsluiting van alle bovengenoemde acties is er een sponsorloop met alle eerstejaars studenten van de ICT- en media opleidingen in Terneuzen. Uitgezet door IVS studenten, samen met mij. Verder heeft Collega Wouter, tevens van de platenbaas samen met mij pasta gemaakt voor alle deelnemers aan de sponsorloop. Je kunt niet lopen op een lege maag. Zie foto van Wouter 😊  

Actiepagina

Als examen opdracht heeft een student voorafgaand aan onze acties een sponsormeter pagina gemaakt op de IVS-website, hierop kunnen wij het totaalbedrag bijhouden. Het bedrag van de sponsorloop moet nog worden bijgevoegd. De pagina is te vinden op http://doneren.stichtingivs.nl/

Stichting Innovision Solutions (IVS)
Stichting Innovision Solutions is een onderwijs leerwerkbedrijf dat opdrachten/ projecten uitvoert voor verschillende opdrachtgevers in de regio. De stichting heeft een bestuur dat bestaat uit studenten van de opleidingen Software Developer en Mediavormgever. Meer informatie over de stichting kunt u lezen op de website www.stichtingivs.nl