Het Goese Lyceum zamelt 1800 euro in voor KiKa

      Reacties uitgeschakeld voor Het Goese Lyceum zamelt 1800 euro in voor KiKa

Een actie met meerdere doelen! 

Op Festival de Veste hebben Esmee, Ronah, Rubaina en Edmir, vier derdejaars leerlingen vmbo van het Goese Lyceum, mosselen verkocht vanuit een ware foodtruck. Deze actie was een onderdeel van een opdracht binnen hun opleiding Praktijkgericht Programma gericht op economie en ondernemen. 

Ze hoopten daarmee andere jongeren enthousiast te maken om mosselen te leren klaarmaken met een heerlijk recept. En ook te laten kennismaken met de smaak. 

De mosselsector in Zeeland was zo enthousiast over dit initiatief dat ze de mosselen sponsorden (1000 Kilo).

De leerlingen verkochten de mosselmaaltijden in kleine en grote porties (€ 2,50 en € 5,00 met brood en sausjes. In totaal hadden ze 4000 bakjes voor de verkoop.

En nog een fantastisch doel van de actie was dat de volledige verkoopopbrengst bestemd was voor KiKa. Op 3 juli konden zij met trots een cheque overhandigen aan Jannie van Driel, vrijwilliger van KiKa Zeeland. Zowaar een bedrag van € 1800,-

Maar … deze leerlingen hadden nog een doel met hun leeropdracht … Ze hoopten dat hun beoordeling van de docent een tien zou gaan opleveren voor hun cijferlijst!!

Wethouder Dhr. Van der Reest kwam ook mossels proeven!